8/6/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Κενεβέζου στα αποκαλυπτήρια πλάκας της «Αίθουσας Άκης Κλεάνθους» 08/06/2013

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρευρίσκομαι σήμερα στο Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πεύκιος Γεωργιάδης, για να τιμήσω μαζί με σας τον αποβιώσαντα πρώην Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Άκη Κλεάνθους. Η σύντομη παραμονή του στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δεν ισοδυναμεί με τη μεγάλη προσφορά του στην εκπαίδευση.

Ο Άκης Κλεάνθους έθεσε τις βάσεις για τον στρατηγικό σχεδιασμό της υλοποίησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και προώθησε ένθερμα την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Όραμά του η δημιουργία σύγχρονων σχολείων, ποιοτικά αναβαθμισμένων.

Ιδιαίτερα σημαντική για το σχολείο σας η συμβολή του στην εξασφάλιση όλου του τεχνολογικού εξοπλισμού και του δικτύου επικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας από την Α.ΤΗ.Κ, αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Η τεχνολογική αυτή υποδομή που σήμερα διευκολύνει το εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο της διευθύντριας και του προσωπικού του σχολείου, αλλά κυρίως συμβάλλει στη μάθηση και ανάπτυξη των παιδιών.

Η απόφαση σας για ονομασία της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του σχολείου σε «Αίθουσα Άκης Κλεάνθους», αποδεικνύει την ευγνωμοσύνη που νιώθετε για τη μεγάλη προσφορά του στο σχολείο σας. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στη διατήρηση της μορφής του Άκη Κλεάνθους στη μνήμη εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών και της ευρύτερης κοινότητας που αξιοποιεί τους χώρους του σχολείου.

Τιμούμε σήμερα τον μακαριστό Άκη Κλεάνθους, έναν άνθρωπο με όραμα, με ήθος, με άριστες οργανωτικές ικανότητες, με αγάπη για την πατρίδα του και τα παιδιά. Τελώντας τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας, νιώθουμε το χρέος να συνεχίσουμε το έργο του, να συνεχίσουμε την προσφορά του στα σχολεία και τα παιδιά μας.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω την εκδήλωση του σχολείου σας, εκφράζοντας τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Στροβόλου, τον Σύνδεσμο Γονέων και τη διεύθυνση του σχολείου για την πρωτοβουλία τους να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τη μνήμη του Άκη Κλεάνθους.