3/6/13

Απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ 03/06/2013

Προκαλεί το ΑΚΕΛ όταν, την ώρα που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά από τη χειρότερη οικονομική κρίση που επέφερε η πενταετής διακυβέρνηση του, επιχειρεί να μετατοπίσει τις ευθύνες του στη σημερινή Κυβέρνηση και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.


Επιστρατεύει προς τούτο, επιλεκτικά, αποσπάσματα δηλώσεων από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ας μην κουράζεται να ανατρέχει για εξιλέωση τόσο μακριά. Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιοι ευθύνονται για την τραγωδία που βιώνουμε. Είναι το ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση Χριστόφια που εγκατέλειψαν τη χώρα επί δύο συναπτά έτη στην τύχη της και μετά από 21 υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας που την έφεραν εκτός αγορών.

Καθυστέρησαν να αποταθούν στον Μηχανισμό Στήριξης και όταν το έκαναν κωλυσιεργούσαν για να περάσουν οι προεδρικές εκλογές.

Είναι επί των ημερών της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ που η Λαϊκή Τράπεζα φορτώθηκε με εννέα και πλέον δισεκατομμύρια ELA.

Ας ανατρέξει το ΑΚΕΛ στις καταθέσεις των Υπουργών Οικονομικών της διακυβέρνησης Χριστόφια ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, αλλά και στη συγκλονιστική ομολογία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι κρατούσαν στον αναπνευστήρα με ELA τη Λαϊκή Τράπεζα για να περάσουν οι εκλογές και να την παραδώσουν στους επόμενους.

Το κούρεμα των καταθέσεων στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου επιβλήθηκε στη χώρα μας εκβιαστικά, μετά τους ολέθριους χειρισμούς του ΑΚΕΛ οι οποίοι οδήγησαν τα πράγματα στο απροχώρητο, αφήνοντας την Κύπρο χωρίς επιλογές.

Εξάλλου, το κούρεμα ήταν απόρροια της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012 που η Κυβέρνηση Χριστόφια συνομολόγησε με την Τρόικα, ενώ ο ευρωπαϊκός κανονισμός για bail-in στις τράπεζες, ως επιλογή θεραπείας, προωθήθηκε και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση επί Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.