31/5/13

Υπογραφή Σύμβασης για το Οικολογικό Σήμα της ΕΕ – EU-Ecolabel 31/05/2013

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ως Αρμόδιος Φορέας για την απονομή του Οικολογικού Σήματος EU-Ecolabel της ΕΕ και το Τμήμα Περιβάλλοντος ανακοινώνουν την υπογραφή σύμβασης για χρήση του οικολογικού σήματος της ΕΕ, για τρία νέα κυπριακά προϊόντα ως εξής:


• Eco Fami Hand Liquid Soap, το οποίο εμπίπτει στην Κατηγορία «Σαπούνια, Σαμπουάν και Μαλακτικά Μαλλιών», αριθμός Απόφασης 506/2007/ΕΕ,
• Eco Fami Washing Up liquid, το οποίο εμπίπτει στην Κατηγορία «Απορρυπαντικά Πιάτων», αριθμός Απόφασης 382/2011/ΕΕ και
• Eco Fami General Cleaner, το οποίο εμπίπτει στην Κατηγορία «Προϊόντα Καθαρισμού Γενικής Χρήσεως και Προϊόντα Καθαρισμού Εγκαταστάσεων Υγιεινής», αριθμός Απόφασης 383/2011/ΕΕ.
Η τελετή απονομής του Οικολογικού Σήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Κουγιάλη, στο Υπουργείο Γεωργίας.
Το EU-ECOLABEL τους ΕΕ, είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας αλλά και ποιότητας για τα προϊόντα για τα οποία έχουν δημιουργηθεί αυστηρά κριτήρια. Η σήμανση με το “λουλούδι” βοηθά τους καταναλωτές να αναγνωρίζουν τα “πράσινα” αυτά προϊόντα.