31/5/13

Ημερίδα για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Οικο-καινοτομία 31/05/2013


Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 14 Μαΐου 2013 για υποβολή προτάσεων κάτω από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Οικο-καινοτομίας (Eco-innovation), το Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, διοργανώνει ημερίδα στις 3 Ιουνίου (9 π.μ.-12 μ.), στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, για ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών. Παρόμοιες ημερίδες πραγματοποιούνται τόσο στις Βρυξέλλες όσο και σε άλλα κράτη μέλη που είναι δικαιούχα του Προγράμματος.


Κατά την ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης και θα παρουσιαστεί η εθνική συμβολή στο πρόγραμμα από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και το Τμήμα Περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα, θα γίνει παρουσίαση της προκήρυξης από Λειτουργό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία στο τέλος της ημερίδας θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων αιτητών για δύο ώρες για διμερείς συναντήσεις.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του Προγράμματος Πλαισίου Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2007-2013. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτεί μέχρι και κατά 50% υπηρεσίες και διεργασίες για πράσινα καινοτόμα προϊόντα, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν στην αγορά. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για το 2013 ανέρχεται στα €31.6 εκατομμύρια και οι πέντε προτεραιότητες που συγχρηματοδοτούνται είναι η ανακύκλωση υλικών, τα αειφόρα υλικά οικοδομής, ο τομέας τροφίμων και ποτών, το νερό και το «πρασίνισμα» επιχειρήσεων. Το κοινό μπορεί να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος: www.moa.gov.cy/environment.