11/5/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη ψες σε δείπνο που παρέθεσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς

Όπως η πειθαρχία είναι απαραίτητη στο στράτευμα, ανάλογη πειθαρχία επιβάλλεται μέσα από κανόνες ηθικής, χρηστής διοίκησης και φιλοπατρίας και στην πολιτική ηγεσία είπε ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, με την ευκαιρία του εορτασμού του Προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου, στη Λέσχη Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά της Εθνικής Φρουράς προς την πατρίδα.

Πρόσθεσε ότι «οι λειτουργοί του στρατεύματος έχουν την πλήρη και αμέριστη εμπιστοσύνη και στήριξη μου στις προσπάθειες ανασυγκρότησης της Εθνικής Φρουράς. Σημειώνουμε με μέγιστη ικανοποίηση ότι οδηγούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση υπό την ηγεσία σας κύριε Αρχηγέ.

Αυτό που απαιτείται είναι αυτή την υπέρτατη στιγμή να υπερβούμε τις οποιεσδήποτε προσωπικές, ενδεχόμενα, επιδιώξεις, να θέσουμε πάνω από εαυτούς την πατρίδα και δεν έχω αμφιβολία ότι η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς αυτό επιδιώκει, αυτό πιστεύει και αυτό υπηρετεί. Γι’ αυτό και θέλω να σας διαβεβαιώσω πως εντός των ημερών, σε επίσκεψη μου στο ΓΕΕΦ, θα πούμε πολύ περισσότερα όσον αφορά τον ρόλο του καθενός από εμάς.

Όπως η πειθαρχία είναι απαραίτητη στο στράτευμα, ανάλογη πειθαρχία επιβάλλεται μέσα από κανόνες ηθικής, κανόνες χρηστής διοίκησης και φιλοπατρίας και στην πολιτική ηγεσία. Και αυτό επιδιώκουμε μέσα από μια σειρά εξαγγελιών νομοθετημάτων, έτσι ώστε να υπάρξει εκσυγχρονισμός, ενώ την ίδια ώρα να βαδίσουμε όλοι μέσα από την ενότητα και τη συλλογικότητα, με αποφάσεις, αλλά και δράσεις που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εξόδου από τα αδιέξοδα, εξόδου από την κρίση, δημιουργίας προοπτικών, έτσι ώστε ενδυναμωμένοι οικονομικά να μπορούμε να ευελπιστούμε και εις όσα, δυστυχώς, οι επιβουλές φίλων και εχθρών (προσπαθούν να μας αποστερήσουν) και οι οποίες (επιβουλές) καταγράφονται μέσα από δηλώσεις ή πολιτικές που επιδιώκουν να υλοποιήσουν».

Επαναλαμβάνω την αμέριστη εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και εύχομαι ό,τι καλύτερο, ιδιαίτερα επιτυχία στο έργο, το οποίο η πατρίδα σας ανέθεσε».