16/5/13

Εκδήλωση «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών - Σε Αφορά!» στη Φανερωμένη

Τα νέα παιδιά θα είναι στο επίκεντρο αυτό το Σάββατο, 18 Μαΐου, στη Φανερωμένη, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και με την οποία ολοκληρώνονται οι φετινοί εορτασμοί για την Ημέρα της Ευρώπης.

Μαθητές από λύκεια της Λευκωσίας θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν απευθείας με τους Κύπριους ευρωβουλευτές και να τους μεταφέρουν τον προβληματισμό τους και τα οράματά τους για το μέλλον της Ευρώπης.

Παιδιά από τα δημοτικά σχολεία από το Καϊμακλί θα αφηγηθούν ιστορίες, η Σχολή Κωφών θα παρουσιάσει ένα μουσικό δρώμενο, μαθητές της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας θα δώσουν μουσικοχορευτική παράσταση και τα παιδιά από το Grammar School και το Βουλγαρικό Πολιτιστικό Ίδρυμα θα χορέψουν.

Στον χώρο της πλατείας της Φανερωμένης θα έχουν στηθεί πολλά περίπτερα από διάφορες πρεσβείες κρατών μελών της ΕΕ και από εθελοντικές οργανώσεις. Θα υπάρχει DJ και ζωντανή μουσική – και πολλές δραστηριότητες και εκπλήξεις κυρίως για τους μικρούς μας φίλους!

Η εκδήλωση με τον γενικό τίτλο «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών – Σε αφορά!» διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και τον Δήμο Λευκωσίας.