2/5/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε ευχετήριο μήνυμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε ευχετήριο μήνυμα στον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.
Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει τα ακόλουθα:
«Παναγιώτατε, εκ μέρους του κυπριακού λαού, της Κυβερνήσεως και εμού προσωπικά, Σας εκφράζω τις εγκάρδιες και θερμότατες ευχές μου για τη Μεγάλη εορτή της Αναστάσεως.
Χαίρω ιδιαιτέρως διότι έχω πληροφορηθεί ότι ευρίσκεστε για πρώτη φορά τις ημέρες αυτές στη γενέτειρά Σας Ίμβρο για να εμψυχώσετε τους συμπατριώτες σας κα άλλους Ιμβρίους από το εξωτερικό που θα έλθουν στο νησί.
Παρακολουθούμε το πολυσχιδές έργο Σας και τον συνετό Σας λόγο. Αμφότερα μας εγκαρδιώνουν και μας δίνουν δύναμη.
Εύχομαι ο Αναστάς Χριστός να Σας χαρίζει υγεία και δύναμη για το καλό της Ορθοδοξίας, του Γένους, της Ομογένειας και του διαλόγου για την ενότητα των Εκκλησιών.
Επίσης, εύχομαι να αξιωθείτε την πραγματοποίηση του στόχου Σας για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας.
Σας διαβεβαιώ ότι, στο μέτρο των δυνάμεών μας, θα είμαστε πάντα αρωγοί στο έργο Σας. Παρακαλώ όπως προσεύχεστε για να ευοδωθούν οι προσπάθειες για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού ώστε να έχουμε τη χαρά και την τιμή να Σας υποδεχθούμε σε μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο και να λάβουμε την πατριαρχική ευλογία Σας».