17/5/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τους συγγενείς των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος κατά τη φονική έκρηξη στο Μαρί




 
Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε

με τους συγγενείς των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος

κατά τη φονική έκρηξη στο Μαρί

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου χθες το βράδυ συναντήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία με τους συγγενείς των 13 αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας, Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και των Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, που σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου 2011 στη Ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί.
Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους:
«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντηθώ με τους συγγενείς των αδικοχαμένων 13 παλληκαριών μας. Σε λίγο κλείνουν δύο χρόνια από εκείνη την εθνική τραγωδία . Στη συνείδηση όλων μας αλλά και στις ψυχές μας αυτά τα 13 παλληκάρια είναι εθνικοί ήρωες και έχουμε υποχρέωση σαν πολιτεία να αποτίνουμε κάθε χρόνο τον ελάχιστο φόρο τιμής γι΄ αυτά τα παιδιά.
Είχα την ευκαιρία σήμερα να ακούσω κάποια θέματα που ήθελαν να μιλήσουν μαζί μου, να συζητήσουμε και κάποια θέματα όσον αφορά τα μνημόσυνα που θα γίνουν σε λίγες βδομάδες.
Αντιλαμβάνεστε ότι μετά και από δύο χρόνια αυτός ο κόσμος πονεί και ο πόνος είναι μεγάλος. Έχουμε υποχρέωση πάνω από όλα να θυμόμαστε το τι έγινε εκεί για να μην το επαναλάβουμε. Εκείνη την εθνική τραγωδία που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν 13 παλληκάρια αλλά και να υποστεί η Κύπρος τεράστιες αρνητικές οικονομικές συνέπειες. Να θυμόμαστε για να μην επαναληφθεί αυτή η εθνική τραγωδία».
Στη συνέχεια ο Υπουργός Άμυνας παρέθεσε δείπνο προς τους συγγενείς των θυμάτων.

17/5/2013