31/5/13

Δήλωση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο μετά το δείπνο μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Έρογλου 31/05/2013


Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Alexander Downer, σε δήλωση του μετά το δείπνο μεταξύ του Πρόεδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου που πραγματοποιήθηκε χθες στην κατοικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κας Lisa Buttenheim, είπε:

«Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό βράδυ. Το δείπνο πήγε πάρα πολύ καλά. Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία των δύο ηγετών των δύο κοινοτήτων να βρεθούμε μαζί μετά από την εκλογή του κ. Αναστασιάδη και ήταν καλό που είχαμε αυτή την ευκαιρία. Ήταν, επίσης, ωραία που μας συνόδευσαν οι σύζυγοι μας, ιδιαίτερα η κα Αναστασιάδη και η κα ʽΕρογλου. Η δική μου σύζυγος κατάφερε να είναι μαζί μας από την Αυστραλία. Ήταν, επίσης, πολύ ωραία που είχαμε μαζί μας και τον σύζυγο της κας Buttenheim.

Οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων είναι ευχαριστημένοι που είχαν αυτή την ευκαιρία να συναντηθούν και είναι δεσμευμένοι σε μια ειρηνική διαδικασία που στοχεύει στην εξεύρεση μιας λύσης που να είναι αποδεκτή και από τις δυο κοινότητες και η οποία θα δημιουργήσει ένα λαμπρό μέλλον για ολόκληρο το νησί».