31/5/13

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας 31/05/2013

Αυτή την ώρα είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού ανέφερε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Αντρη Αναστασιάδη, παρακάθισε ψες σε δείπνο με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Ερογλου
και τη σύζυγό του, το οποίο παρέθεσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Λίζα Μπάτενχαϊμ. Στο δείπνο παρακάθισαν, επίσης, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ και η σύζυγός του, καθώς και ο σύζυγος της κας Μπάτενχαϊμ.
Μετά το δείπνο, εξερχόμενος από την οικία της Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν το δείπνο ήταν καλό απάντησε: «Καλό ήταν».
Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι που να προκύπτει και να έχει ενδιαφέρον για μάς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Για όλους υπάρχει ενδιαφέρον αν υπάρχει καλή θέληση, καλή προσπάθεια, ιδιαίτερα, όμως, καλά προετοιμασμένη προσπάθεια. Και αυτή την ώρα είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας».