31/5/13

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη στο Παρίσι 31/05/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου για τριήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας κ. Laurent Fabius, στην οποία θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα διμερών σχέσεων, το Κυπριακό, η κρίση στην Ευρωζώνη, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, περιφερειακά ζητήματα και θέματα ενέργειας, ενώ θα προετοιμαστεί και η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο Παρίσι, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου. Ακολούθως, ο κ. Υπουργός θα συναντηθεί με τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου κ. Paul Jean-Ortiz.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας κ. Abdou Diouf, με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Bουλής κα Elizabeth Guigou, και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας κ. Thierry Repentin. Ακολούθως, ο κ. Υπουργός θα συμμετάσχει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρέσβης της Κύπρου σε βουλευτές των Ομάδων Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει ομιλία σε διάλεξη που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης “IFRI – Institute Francais des Relations Internationales” και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 5 Ιουνίου.