22/4/13

Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης



22/4/2013

Μετά το πέρας της σημερινής υπουργικής σύσκεψης με θέμα τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών από την περιοχή Αρκολείβαδα στη Λάρνακα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ως ακολούθως.

 


Κληθείς να σχολιάσει επιστροφή του κ. Ανδρέα Νικολάου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο κ. Υπουργός είπε: «Είναι ένα θέμα που νομίζω δεν χρειάζεται να σχολιαστεί από κανένα. Ο κ. Νικολάου βρίσκεται με άδεια, το Δικαστήριο ακύρωσε τις αποφάσεις με τις οποίες έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και το ζήτημα εξετάζεται από πλευράς του Υπουργείου με βάση τις διαδικασίες επανεξέτασης».


 


Αναφορικά με δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για εξουσίες και μεθοδεύσεις στην Ερευνητική Επιτροπή, ο κ. Υπουργός δήλωσε: «Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους για τους οποίους ο κ. Άντρος Κυπριανού καταλήγει σε αυτό συμπέρασμα, όταν μάλιστα ουδέποτε έχουμε εκφράσει πρόθεση, και δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, να ποινικοποιήσουμε τις πολιτικές θέσεις ή απόψεις. Την ίδια ώρα, όμως, θέλω να τονίσω κάτι ότι δεν έχουμε δικαίωμα, επειδή είμαστε πολιτικά πρόσωπα, να παραγνωρίζουμε τις πολιτικές ευθύνες σε όποιον και αν αυτές ανήκουν. Κι επειδή έγινε λόγος για καθοδήγηση της Επιτροπής και των εμπειρογνωμόνων, θέλω να διαβεβαιώσω και τον κ. Άντρο Κυπριανού και οποιονδήποτε ότι η Επιτροπή και οι εμπειρογνώμονες δεν καθοδηγούνται από κανένα. Μάλιστα, η Επιτροπή είναι ανεξάρτητη όπως προνοεί ο Νόμος και τα μέλη της έχουν αποδείξει ότι όχι μόνο δεν καθοδηγούνται αλλά ούτε και επηρεάζονται από δηλώσεις ή δημοσιεύματα. Αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Θεωρώ ότι είναι και προσβλητικό να δηλώνεται από κάποιους, οι οποίοι γνωρίζουν ή όφειλαν να γνωρίζουν ποια είναι τα μέλη της Επιτροπής, ότι αυτά μπορούν να καθοδηγηθούν. Η Επιτροπή άρχισε τις εργασίες της και νομίζω ότι εκείνο που είναι καλό και ωφέλιμο είναι να την αφήσουν να κάνει το έργο της και να κριθεί από το έργο της», κατέληξε.


 


 


----------------------