22/4/13

Η Κύπρος θα φιλοξενήσει το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλαδιτών και Κυπρίων Ιατρών της Διασποράς 22/04/2013

Πραγματοποιείται μεταξύ 24-27 Απριλίου στο ξενοδοχείο Aphrodite Hills Intercontinental στην Πάφο το 4ο το Παγκόσμιο Συνέδριο των Ελλαδιτών και Κυπρίων Ιατρών της Διασποράς.

Στο συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας Κύπρου και Ελλάδας, θα λάβουν μέρος πέραν των 100 κορυφαίες ιατρικές προσωπικότητες ως απλοί σύνεδροι, ομιλητές ή και εισηγητές.

Το συνέδριο των απόδημων Ελλήνων ιατρών αποτελεί τη φυσική συνέχεια του πρώτου και ιδρυτικού συνεδρίου που έγινε στο νησί Κω της Ελλάδας το 2007, στο πλαίσιο του οποίου έλαβε σάρκα και οστά το όραμα για τη δημιουργία του Δικτύου Ελλήνων Ιατρών.

Ως στόχοι του Δικτύου, όπως τονίζεται και στη Διακήρυξη της Κω, τέθηκαν η δικτύωση, η συνεχής ιατρική εκπαίδευση, η προβολή και η ενημέρωση της κοινότητας για θέματα υγείας, η αναβάθμιση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο και η καθοδήγηση των ιατρών και των βιοεπιστημόνων από την Ελλάδα και τη Κύπρο.

Στο πλαίσιο εκπλήρωσης των πιο πάνω στόχων πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια, με τη στήριξη των Υπουργείων Υγείας της Ελλάδας και της Κύπρου, το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ελλήνων και Κυπρίων Ιατρών της Διασποράς στην Πάφο το 2008 και στη συνέχεια το 3ο Συνέδριο στο Λαγονήσι το 2009.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξουν την Πέμπτη, 25 Απριλίου στις 8 μ.μ. ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου δρ. Πέτρος Πετρίδης και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση χειρουργικών επεμβάσεων από τα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού με τη στήριξη και βοήθεια της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.