14/3/13

Παρακολούθηση σεμιναρίου Ηλεκτρονικής Συνεργασίας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου παρακολούθησε, μαζί με μέλη του προσωπικού σήμερα στο Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, σεμινάριο σχετικά με τη χρήση του διαδικτυακού χώρου «Η-Συνεργασία» (Sharepoint).

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του σεμιναρίου, ο κ. Υπουργός είπε: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κάναμε μαζί με τη διεύθυνση μια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τα συστήματα μηχανογράφησης του Υπουργείου. Εκείνο το οποίο, δυστυχώς, είχαμε διαπιστώσει ήταν ότι δεν υπήρχε ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης των εγγράφων μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και την πρώτη εβδομάδα βάλαμε ως στόχο να εγκαταστήσουμε ένα τέτοιο σύστημα και στη συνέχεια να εκπαιδεύσουμε όλο το προσωπικό. Σήμερα τη δεύτερη βδομάδα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, συμπληρώνεται και η τελευταία ομάδα εκπαίδευσης του προσωπικού του Υπουργείου».

Επίσης ο κ. Νικολάου πρόσθεσε: «Η εκπαίδευση αυτή αφορά στο σύστημα ηλεκτρονικής συνεργασίας, όπου όλοι οι υπάλληλοι του Υπουργείου θα μπορούν να διαχειρίζονται και να ανταλλάζουν μεταξύ τους έγγραφα μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέσω του διαδικτύου. Το σεμινάριο αυτό, επειδή κι εγώ θα είμαι πια ένα μέλος του Υπουργείου μαζί με τους άλλους υπαλλήλους, το παρακολούθησα ώστε να μπορούμε όλοι ομαδικά και συλλογικά να εργαστούμε για τη σωστή, καλύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των εργασιών του Υπουργείου, παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, τους πολλούς φάκελους και τα έγγραφα που κυκλοφορούν».