14/3/13

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γαλλίας 14/03/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε εθιμοτυπική συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent.

Κατά τη συνάντηση ανταλλάγηκαν απόψεις σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος, ενώ επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές και εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στον τομέα της άμυνας, καθώς και οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών .

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και το ζήτημα που αφορά την προστασία και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ). Ο κ. Φωτίου και ο κ. Florent μίλησαν επίσης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθως ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για την πρόθεση της νέας Κυβέρνησης, η οποία αποτελεί μια από τις βασικές της προτεραιότητες, να υποβάλει αίτηση για ένταξη της Κύπρου στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» και ζήτησε τη στήριξη και τη βοήθεια της χώρας του στην προσπάθεια αυτή.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Άμυνας και ο Πρέσβης της Γαλλίας επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το θετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών και εξέφρασαν την πεποίθηση και την πολιτική βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων.