14/3/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη σε εκδήλωση των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών για απολογισμό του έργου τους για το 2012

Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και ικανοποίησης παρευρίσκομαι στην εκδήλωση των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών για απολογισμό του έργου που επιτέλεσαν κατά το 2012.

Ο απολογισμός αποτελεί το πιο σημαντικό στάδιο στο πλαίσιο της σύγχρονης διοίκησης αφού μέσα από αυτόν δίνεται η ευκαιρία της ανασκόπησης, της αξιολόγησης, του επανακαθορισμού στόχων και στρατηγικής, της λήψης, αν χρειάζεται, διορθωτικών μέτρων αλλά και της επιβράβευσης και ενίσχυσης δράσεων που αποδεδειγμένα επέφεραν θετικά αποτελέσματα.

Ως εκ τούτου θεωρώ αξιέπαινη την ενέργεια των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών να παρουσιάσουν το ετήσιο έργο τους, ενέργεια η οποία, όπως έχω πληροφορηθεί, έχει θεσμοθετηθεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας επαγγελματισμό και μεθοδικότητα στην εργασία τους.

Είμαι σίγουρος ότι και τα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν σε λίγο θα τεκμηριώσουν το πλούσιο έργο που επιτελείται από τον δημόσιο τομέα, ιδιαίτερα τις μέρες αυτές της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης στροφής των πολιτών προς τις δημόσιες υπηρεσίες.

Δράττομαι δε της ευκαιρίας για να αναφέρω ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες παροχής φροντίδας υγείας αλλά και το προσωπικό στο Υπουργείο Υγείας εργάζονται σκληρά και ακούραστα με στόχο να ανταποκριθούν επάξια στις προκλήσεις των καιρών. Αυτές αφορούν τόσο την αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών υγείας όσο και τις απαιτήσεις που απορρέουν από την εφαρμογή της νέας οδηγίας για τη διασυνοριακή περίθαλψη, αλλά και τη μεγάλη πρόκληση που έχουμε για την εφαρμογή του νέου Σχεδίου Υγείας.


Κλείνοντας, θα ήθελα να επαναλάβω τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο Υγείας στη στοματική υγεία θεωρώντας την αναπόσπαστο κομμάτι της γενικότερης υγείας και ουσιαστικό παράγοντα που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα συμπεράσματα της κοινής συνάντησης των επικεφαλής των Ιατρικών, Οδοντιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας. Ως εκ τούτου τόσο εγώ προσωπικά αλλά και ολόκληρο το Υπουργείο Υγείας θα συμπαραστεκόμαστε και θα ενισχύουμε κάθε σας προσπάθεια για προαγωγή της στοματικής υγείας των πολιτών του τόπου μας.