28/2/13

Βιογραφικό Σημείωμα ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ Υπουργός Άμυνας

Γεννήθηκε στην Λάρνακα το 1960. Αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας το 1979. Αφού εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος ανθυπολοχαγός, συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ όπου απέκτησε τα διπλώματα BBA in Accounting και BBA in Marketing. Το 1992 έγινε μέλος του Institute of Financial Accountants και είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Εργάστηκε σε διάφορους μεγάλους ελεγκτικούς οίκους και στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων. Από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του Εγκεκριμένου Λογιστή – Ελεγκτή και Συμβούλιου Επιχειρήσεων. Η προσφορά και δραστηριότητά του δεν περιορίστηκε στον επαγγελματικό τομέα. Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με πολλές και σημαντικές πτυχές της πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Εντάχθηκε στη νεολαία του ΔΗΚΟ από τα μαθητικά του χρόνια. Υπηρέτησε το ΔΗΚΟ από διάφορες θέσεις. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος και είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος από το 2008.

Ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων μεγάλων ημικρατικών οργανισμών είχε την ευκαιρία μιας σημαντικής διοικητικής εμπειρίας σε τομείς αιχμής για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του τόπου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου την περίοδο 1993 – 1999 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού την περίοδο 2000 – 2003. Την 1η Αυγούστου 2003 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Τον Ιούνιο του 2006 διορίστηκε Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, θέση που κατείχε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2008.

Συμμετείχε σε πολλά διεθνή σεμινάρια και επιτροπές εργασίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ενέργεια, τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία, το περιβάλλον, την στρατηγική διεθνών επιχειρήσεων και άλλα οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Δημοσίευσε πολλά άρθρα στον κυπριακό και διεθνή Τύπο.

Είναι επίσης μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και πολλών άλλων κοινωνικών, φιλανθρωπικών και πολιτιστικών οργανώσεων. Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας σε Δ.Σ. της ΑΕΚ Λάρνακας.

Είναι νυμφευμένος με τη Μάρω Αρέστη με την οποία απέκτησε τρεις γιους, τον Κυπριανό, τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο.