7/2/13

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη για την οικονομία

Η Κυβέρνηση έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να περιορίσει το μέγεθος των κοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η παγκόσμια οικονομική κρίση και τα προβλήματα στο τραπεζικό μας σύστημα, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης, σημειώνοντας ότι οι πολιτικές του Νίκου Αναστασιάδη κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοφίδης είπε: «Ο κ. Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ και εσχάτως, μετά την αιφνίδια συνεργασία τους, η ηγεσία του ΔΗΚΟ αναμασούν τα περί ανεργίας και φτώχειας, προσπαθώντας να φορτώσουν τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, χαρακτηριστικό σχεδόν ολόκληρης της Ευρώπης, στην Κυβέρνηση. Ο στόχος τους είναι να παρουσιάσουν μια λανθασμένη εικόνα ακυβερνησίας αδιαφορώντας, δυστυχώς, για τα πλήγματα που μια τέτοια προσέγγιση επιφέρει στην οικονομία και κατ’ επέκταση στην κυπριακή κοινωνία.

Η Κυβέρνηση δεν παραγνωρίζει καθόλου τα κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παγκόσμια οικονομική κρίση και τα προβλήματα στο τραπεζικό μας σύστημα. Αντίθετα, έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να περιορίσει το μέγεθος αυτών των προβλημάτων. Έχει κατανείμει εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα πρόσληψης ανέργων, έχει αυξήσει σημαντικά τις κοινωνικές παροχές και έχει καταβάλει μια τιτάνια προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για να αντισταθεί σε λογικές που θα δημιουργούσαν μεγαλύτερη φτώχεια και ανεργία, την ώρα που ο κ. Αναστασιάδης εκβίαζε την Κυπριακή Κυβέρνηση να τις αποδεχθεί. Την ίδια στιγμή που ζητούσαν μεγαλύτερες περικοπές στις κοινωνικές παροχές και ιδιωτικοποιήσεις.

Η ιδεολογία, οι θέσεις και οι νεοφιλελεύθερες απόψεις του Νίκου Αναστασιάδη, όπως αυτές εφαρμόστηκαν από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, ευθύνονται για το μέγεθος της κρίσης και για τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Ευρωπαίοι σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολιτικές Αναστασιάδη σημαίνουν μεγαλύτερη ανεργία. Σημαίνουν περισσότερη φτώχεια και ανέχεια. Πολιτικές Αναστασιάδη σημαίνουν ιδιωτικοποίηση των πάντων και ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου. Σημαίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Σημαίνουν οικονομική ύφεση και κοινωνική αναλγησία».