7/2/13

Απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη σε αναφορές για τον διορισμό του κ. Σ. Κασίνη στην ΚΡΕΤΥΚ 07/02/2013

Πολιτική καθυστέρησης των προσπαθειών για αξιοποίηση του φυσικού πλούτου ακολουθεί ο κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης, υπογραμμίζοντας ότι ο διορισμός του κ. Σόλωνα Κασίνη ως Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της ΚΡΕΤΥΚ διασφαλίζει μια συνέχεια στην άσκηση της πολιτικής του κράτους σε θέματα φυσικού αερίου.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς του επιτελείου του κ. Νίκου Αναστασιάδη αναφορικά με τον διορισμό του κ. Σόλωνα Κασίνη ως Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της ΚΡΕΤΥΚ, και σε σχόλια περί σκοπιμοτήτων σε σχέση με τον διορισμό αυτό, ο κ. Χριστοφίδης είπε: «Δεν θα βρείτε έναν Κύπριο πολίτη που να αποδώσει τον διορισμό του κ. Κασίνη ως Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της ΚΡΕΤΥΚ σε σκοπιμότητες από πλευράς της Κυβέρνησης. Διαφωνούν, δηλαδή, ότι ο συγκεκριμένος Αντιπρόεδρος - ο οποίος διασφαλίζει και μια συνέχεια στην άσκηση της πολιτικής του κράτους, της πολιτείας, σε σχέση με τα ζητήματα του φυσικού αερίου – έχει τα προσόντα να διαδραματίσει έναν τέτοιο ρόλο;

Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ εδώ και πολλούς μήνες ακολουθούν μια πολιτική καθυστέρησης των προσπαθειών μας σε σχέση με την αξιοποίηση του φυσικού αερίου στην Κύπρο. Μια προσπάθεια που στρέφεται τελικά ενάντια στα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού λαού, σε μια περίοδο που οι πάντες παραδέχονται και αποδέχονται ότι αν υπάρχει μια προοπτική που μπορεί να δώσει απάντηση και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας σήμερα είναι η αξιοποίηση του φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατόν.

Υπενθυμίζω ότι πριν ενάμιση χρόνο καλούσαν την Κυβέρνηση να μην προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για το φυσικό αέριο. Αν τους ακούγαμε τότε ούτε σε δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων θα προχωρούσαμε ούτε θα προχωρούσαμε στην υπογραφή συμβολαίων για την αξιοποίηση των τεμαχίων στην ΑΟΖ μας, εν μέσω μάλιστα τουρκικών απειλών και αιτιάσεων, ούτε ο σχεδιασμός για αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου το συντομότερο δυνατόν θα προχωρούσε. Άρα οι σκοπιμότητες είναι από πλευράς του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ που προέρχονται και όχι από την πλευρά της Κυβέρνησης».