7/2/13

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 07/02/2013

Η προκλητικότητα και οι λεονταρισμοί του κ. Ερντογάν και της Τουρκίας δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα μας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας καταργώντας την τουρκική κατοχή, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοφίδης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο είπε: «Η Τουρκία συνεχίζει με τον πλέον προκλητικό τρόπο να υποστηρίζει ότι η ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπάρχει. Αυτή η θέση της Τουρκίας, την οποία εξέφρασε πρόσφατα ο Τούρκος Πρωθυπουργός, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πλήρες μέλος της ΕΕ, της οποίας το περασμένο εξάμηνο άσκησε την εκ περιτροπής προεδρία, και εφαρμόζει κυριαρχικά της δικαιώματα όπως η αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης.

Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζοντας την παράνομη κατοχή εδαφών της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως εντελώς παράνομη και απαράδεκτη είναι η προσπάθεια της Τουρκίας να αναβαθμίσει την υποτελή διοίκηση των κατεχομένων σε κράτος.

Η προκλητικότητα και οι λεονταρισμοί του κ. Ερντογάν και της Τουρκίας δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα μας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας καταργώντας την τουρκική κατοχή. Ούτε πρόκειται να μας εμποδίσουν από το να ενισχύουμε και να αναβαθμίζουμε το κράτος μας, όπως πρόσφατα με την απόλυτα επιτυχημένη άσκηση της Προεδρίας της ΕΕ και την εξεύρεση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη, κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική, οικονομική και κοινωνική προοπτική για τον τόπο τα τελευταία 50 χρόνια».