11/2/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα 11/02/2013

Στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας αύριο θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

Πρόκειται για την τελευταία επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και, όπως η πρώτη του επίσημη επίσκεψη ήταν στην Αθήνα, έτσι θα είναι και η τελευταία. Είναι κατανοητοί οι λόγοι. Η Ελλάδα είναι το βασικό μας στήριγμα, με την Ελλάδα υπάρχει μια άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια είναι πεποίθησή μας ότι οι σχέσεις αυτές έχουν ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Ελληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμεράκη, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτη Καμμένο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη και με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη το πρωί».