25/1/13

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ημερίδα με θέμα: «Going Local III – Ηλεκτρονικές Δεξιότητες-Εργαλεία για το Μέλλον»

Η Κύπρος βρίσκεται στη δίνη μίας επαχθούς οικονομικής κρίσης. Οι συνέπειες της σε οικονομικό, αλλά κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο είναι τραγικές, καθώς έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και εν γένει σε υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας. Εκείνο που έχει διαπιστωθεί σε διεθνές επίπεδο όσον αφορά κράτη που τελούν υπό καθεστώς ύφεσης είναι ότι η μονομερής εφαρμογή αυστηρής λιτότητας ως διεξόδου από την κρίση δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ανάκαμψης.
Είναι γενικά παραδεκτό ότι για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος πρέπει παράλληλα με το νοικοκύρεμα και το συμμάζεμα των οικονομικών ενός κράτους να δίνονται κίνητρα για ανάπτυξη. Μπορεί η Κύπρος να είναι ένα κράτος μικρό, όμως διαθέτει τα εχέγγυα για να αντιστρέψει αυτό το αρνητικό κλίμα. Σίγουρα είναι αναγκαίος ο περιορισμός των δημοσιονομικών δαπανών. Όμως χρειάζεται να αναθεωρήσουμε και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις οικονομικές πραγματικότητες της εποχής μας. Έχει φτάσει ο καιρός να εφαρμόσουμε έξυπνες στρατηγικές και καινοτόμες πολιτικές. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ρόλο βαρύνουσας σημασίας έχουν να διαδραματίσουν οι σύγχρονες Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος όσον αφορά την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. -25.01.2013