7/1/13

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το ΚΕΝ Πάφου για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2013 Α’ ΕΣΣΟ 07/01/2013

Η Εθνική Φρουρά, ως δύναμη άμυνας και αποτροπής, αποτελεί παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας για την Κυπριακή Δημοκρατία και τους πολίτες της, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης.

Ο Υπουργός Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, επισκέφθηκε το μεσημέρι το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Πάφου με την ευκαιρία της κατάταξης των οπλιτών της 2013 Α΄ ΕΣΣΟ, η οποία άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Ηλιάδης είπε:

«Η κατάταξη των νεοσυλλέκτων συνεχίζεται ομαλά και με πλήρη τάξη σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Καλωσορίζουμε τους νεοσύλλεκτους στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. Θα υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία κάτω από συνθήκες στρατιωτικής πειθαρχίας, αλλά και με κατανόηση στα τυχόν προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν. Η Εθνική Φρουρά είναι ένας ανθρώπινος στρατός.

Δυνατή, αξιόμαχη και αξιόπιστη Εθνική Φρουρά, ως δύναμη άμυνας και αποτροπής, αποτελεί παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας για την Κυπριακή Δημοκρατία και τους πολίτες της».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τα συνεργεία υποδοχής και κατάταξης των νεοσυλλέκτων και παρακολούθησε και ενημερώθηκε για την εύρυθμη και με πλήρη τάξη λειτουργία της διαδικασίας κατάταξης.

Οι οπλίτες που κατατάσσονται με την 2013 Α΄ ΕΣΣΟ ανήκουν στις κλάσεις 1986 έως και 2013 (γεννηθέντες τα έτη 1968 έως και 1995) ή είναι στρατεύσιμοι προηγούμενων κλάσεων οι οποίοι δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Η βασική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες και η ορκωμοσία τους ορίστηκε για την 1η Φεβρουαρίου.