7/1/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε, στη Λεμεσό, το Κέντρο Παρέμβασης για Άτομα με Αυτισμό 07/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα ΄Ελση Χριστόφια, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Παρέμβασης για Άτομα με Αυτισμό, στη Λεμεσό, όπου ενημερώθηκε για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο και κυρίως για το στεγαστικό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας προσέφερε επιταγή, δωρεά του Νίκου Μούγιουρη ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, προς επίλυση αυτού του προβλήματος και διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται κοντά στο Κέντρο και μετά τη λήξη της θητείας του.

Μετά το πέρας της επίσκεψης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι έδωσε τη δέσμευση σε αυτούς που πρέπει ότι θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι παρέδωσε στο Κέντρο επιταγή για το θέμα της στέγασης, και πρόσθεσε: «Είναι μια δωρεά του Νίκου Μούγιουρη στη μνήμη του αδελφού του και προσπαθώ να εξασφαλίσουμε και άλλες τέτοιες δωρεές για να λυθεί το θέμα της στέγασης. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία υποσχέθηκα ότι θα προσπαθήσω ακόμη μια φορά να προωθήσω, δεν είναι η πρώτη φορά αυτή».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η βοήθεια, η οποία προσφέρεται γι’ αυτή την ανθρωπιστική υπόθεση πρέπει να εκτιμηθεί. Από τους ίδιους εκτιμάται, αυτό είναι σαφές και ελπίζω να εκτιμηθεί και ευρύτερα. Δεν είναι, όμως, θέμα δημόσιας παρουσίασης και προβολής. Αυτά πρέπει να γίνονται χωρίς η δεξιά σου να γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά σου».