15/1/13

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Απλικίου 15/01/2013


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Συκοπετρίτη και εκπροσώπους της κοινότητας Απλικίου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της υπερχείλισης των λυμάτων του αποχετευτικού συστήματος επεξεργασίας λυμάτων, το οποίο ήταν τύπου χαλικοδιυλιστηρίου και έχει ολοκληρώσει τον χρόνο ζωής του. Ανταλλάγησαν απόψεις όσον αφορά την εξέταση εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος. Ο κ. Υπουργός είπε ότι ως άμεση προσωρινή λύση στο πρόβλημα φαίνεται να είναι η μεταφορά των λυμάτων στον Βιολογικό Σταθμό Παλαιχωρίου με το βυτιοφόρο που αγοράστηκε από την κοινότητα Απλικίου για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, όμως, σημείωσε, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων θα προχωρήσει σε μελέτη η οποία θα εξετάσει κατά πόσον είναι εφικτή η μεταφορά των λυμάτων εκεί ως μόνιμη λύση και το ζήτημα θα επανεξεταστεί.

Τέλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα όσον αφορά την αγροτική της ανάπτυξη και ο κ. Αλετράρης έδωσε οδηγίες όπως δοθεί άμεσα οικονομική ενίσχυση για τις αγροπεριβαλλοντικές της δράσεις

.