9/1/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 09/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου είπε: «Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, βάσει του σχετικού Νόμου, να προχωρήσει στον διορισμό του κ. Θωμά Αντωνίου ως Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Πρόκειται για οργανισμό που σκοπό έχει την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ).

Για τον κ. Αντωνίου έγινε διαβούλευση με τη Βουλή των Αντιπροσώπων η πλειοψηφία της οποίας απέρριψε την πρόταση. Αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά, αφού η πλειοψηφία της Βουλής απέρριψε και την πρόταση που έκανε η Κυβέρνηση για τον κ. Αριστοφάνη Γεωργίου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η απόφαση για τον διορισμό του Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας είναι αρμοδιότητα του Υπουργικού Συμβουλίου και δεδομένης της άρνησης της πλειοψηφίας της Βουλής, για δεύτερη φορά, να εγκρίνει την κυβερνητική πρόταση, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στον διορισμό του Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Η εφαρμογή του ΓεΣΥ, άλλωστε, είναι επιτακτική ανάγκη την οποία επισημαίνουν όλοι, και ο οργανισμός, που έχει την ευθύνη για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ακέφαλος.

Ο κ. Αντωνίου είναι λογιστής και είναι 43 ετών».