1/10/12

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως 01/10/2012

Εντός της νεκρής ζώνης απήχθησαν οι τρεις αστυνομικοί από τις κατοχικές δυνάμεις, είπε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της στρατιωτικής παρέλασης για την 1η Οκτωβρίου, ο κ. Λουκά ερωτηθείς για το θέμα είπε ότι «δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια εξέλιξη, πιέζουμε πάρα πολύ μέσω της διπλωματικής οδού, του Υπουργείου Εξωτερικών και των Ηνωμένων Εθνών, όμως, αναμένουμε».

Ερωτηθείς είπε ότι «από την έρευνα που έχουμε κάνει, τις καταθέσεις που πήραμε αλλά και από την ενημέρωση που είχαμε από τα Ηνωμένα Έθνη, σίγουρα, η απαγωγή έγινε εντός της νεκρής ζώνης».

Σε ερώτηση για τον εξοπλισμό των τριών αστυνομικών ο οποίος και κατασχέθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις, ο κ. Λουκά είπε ότι «γίνονται όλα τα διαβήματα για να επιστραφεί στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Κληθείς να αναφερθεί στις συνθήκες κράτησης τους, ο κ. Υπουργός είπε ότι «δεν υπήρχε κάτι μεμπτό» από την ενημέρωση που είχαν οι Αρχές της Δημοκρατίας από τα Ηνωμένα Έθνη και εξέφρασε την ευχή σύντομα να αφεθούν ελεύθεροι.