7/11/12

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα 07/11/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Μπαράκ Ομπάμα, με την ευκαιρία της επανεκλογής του στην Προεδρία της χώρας του.

Συγχαίροντας τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην αδιάλειπτη βούληση και αποφασιστικότητα του κ. Ομπάμα να υπηρετήσει τις προσδοκίες και τα συμφέροντα του φίλου λαού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, καθώς και την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Ο κ. Ομήρου διαβεβαιώνει τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι η Βουλή και ο λαός της Κύπρου στέκονται ένθερμοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες αυτές για ένα καλύτερο κόσμο, απαλλαγμένο από πολέμους και ένα λαμπρότερο μέλλον για τους σημερινούς νέους και τις κατοπινές γενιές. Ιδιαίτερα δε υπό το φως των προκλήσεων που βρίσκονται ακόμη μπροστά στην ανθρωπότητα.


«Η Κύπρος», τονίζει ο κ. Ομήρου, «επενδύει τις ελπίδες της στην εμπνευσμένη ηγεσία, το υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης και τη σταθερή προσήλωσή σας σε οικουμενικές αξίες και αρχές, που έχουν στο επίκεντρο τους την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Πάνω σε αυτές τις κοινές αξίες οι δύο χώρες μας έχουν οικοδομήσει στενές και παραγωγικές σχέσεις τις οποίες, σε ό,τι με αφορά και στο δικό μου επίπεδο, σκοπεύω να προωθήσω περαιτέρω προς αμοιβαίο όφελος των λαών μας».