7/11/12

Ενημερωτική εκδήλωση του Τμήματος Περιβάλλοντος για τους κατοίκους της περιοχής Ακάμα 07/11/2012

Το Tμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και η Διευθύντρια Έργου Ακάμα κα Αντωνία Θεοδοσίου διοργάνωσαν στις 2 Νοεμβρίου ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής των κοινοτήτων Ακάμα (Κάθικα, Δρούσιας και Πιττοκόπου, Πάνω και Κάτω Αρόδων, Ίνιας, Ανδρολύκου και Νέου Χωρίου),
αλλά και για άλλους ενδιαφερόμενους, με θέμα τις υφιστάμενες δυνατότητες χορηγιών για εφαρμογή τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων και αναπτύξεων κοινοτικής και ιδιωτικής φύσης στα χωριά του Ακάμα.

Ομιλητές ήταν η Διευθύντρια του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών κα Ανθή Χαραλάμπους και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάφου Αφροδίτη Λτδ κ. Μάριος Ζαχαριάδης και συντονίστρια η Διευθύντρια Έργου Ακάμα. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Κοινοτάρχης του Κάθηκα κ. Μενέλαος Τούρβας, ο οποίος και φιλοξενούσε την εκδήλωση, καθώς και εκπρόσωπος του Τμήματος Περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι κοινοτάρχες των ενδιαφερόμενων περιοχών, εκπρόσωπος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου, εκπρόσωπος της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και κάτοικοι της περιοχής. Ακολούθησε συζήτηση επί των θεμάτων που παρουσιάστηκαν, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον για περαιτέρω πληροφόρηση και σε άλλα θέματα.


Το Τμήμα Περιβάλλοντος θα συνεχίσει τη διοργάνωση εκδηλώσεων με στόχο την κοινωνικο-οικονομική στήριξη και την προώθηση έργων αειφόρου ανάπτυξης στην περιοχή.