30/10/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με τη διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης για την Οικονομία και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας 30/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκο Δημητριάδη και τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της Κυβέρνησης για την Οικονομία, Υπουργό Οικονομικών κ. Βάσο Σιαρλή, Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Τίτο Χριστοφίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο κ. Σιαρλή είπε ότι «η συνάντηση που είχαμε σήμερα έχει σχέση με το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το απόγευμα. Υπήρχε μια σειρά από θέματα που θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε και να συζητήσουμε και στη συνέχεια ηγέρθη και το θέμα των διαβουλεύσεων με την Τρόικα. Και σε εκείνο το σημείο αγγίξαμε θέματα που άπτονται της διαβούλευσης και πιστεύω ότι έχουμε μια πιο ξεκάθαρη θέση. Παραμένω αισιόδοξος ότι οποιεσδήποτε διαφορές υπάρχουν , εύκολα και σύντομα θα ξεκαθαρίσουν».

Ερωτηθείς αν είμαστε έτοιμοι για την κάθοδο της Τρόικα ο κ. Σιαρλή είπε : «Εμείς είμαστε έτοιμοι. Το θέμα είναι με την Τρόικα. Έχουν κάποιο πρόβλημα αυτή τη βδομάδα, έχουν γιορτές, οπότε βλέπω ότι πιθανώς να υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα χρόνου, είναι θέμα δικό τους να αποφασίσουν όμως ελπίζω – και το τονίζω αυτό - ότι θα τους δούμε νωρίς την άλλη βδομάδα. Αλλά είναι θέμα δικό τους να αποφασίσουν. Πιστεύω ότι εμείς είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε πολλά από τα θέματα που παραμένουν».

Σε ερώτηση αν τα θέματα θα ξεκαθαρίσουν όταν έρθει η Τρόικα, ο κ. Σιαρλή είπε «πιθανώς και προτού έρθουν. Λίγα θέματα πιστεύω θα έχουν παραμείνει προς διευκρίνιση».

Κληθείς να πει αν κατά τη διάρκεια της σημερινής απογευματινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθεί θέμα προσφορών για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης σε σχέση με τις έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Σιαρλή είπε ότι «θα το δούμε αυτό το θέμα , νομίζω».