12/9/12

Συνάντηση του Α΄Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη με την Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κυρία Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή.

Συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κυρία Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή είχε σήμερα στη Βουλή ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιάννης Τραγάκης. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, η κα Μαρκουλλή και ο κ. Τραγάκης συνομίλησαν για όλες τις πτυχές του Κυπριακού, αλλά και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, που αφορούν στην κυπριακή προεδρία της Ε.Ε., στις σχέσεις των δυο χωρών και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Τραγάκης, αφού καλωσόρισε την κυρία Μαρκουλλή στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις και την πλήρη ταύτιση απόψεων της Ελληνικής και της Κυπριακής πλευράς στο πλαίσιο θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Τραγάκης, τόνισε ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, χωρίς την επίλυση του οποίου δεν νοείται ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Η κυρία Κοζάκου – Μαρκουλλή, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον κ. Τραγάκη για την συνάντηση και υπογράμμισε το άριστο επίπεδο σχέσεων που υπάρχει, διαχρονικά, μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου. Ανέπτυξε, επίσης, τις θέσεις της Κύπρου για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού και έδωσε έμφαση στις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει η σκληρή και άτεγκτη στάση της Τουρκίας, μετά την εκλογή του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς.