8/9/12

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Έλσης Χριστόφια στο 6ο Κύπρο-Ρωσικό Γκάλα Δείπνο, στο Προεδρικό Μέγαρο 08/09/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.15 μ.μ.

Αγαπητοί Κυρίες και Κύριοι,

Φίλες και Φίλοι,

Με χαρά σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο. Το 6ο Κύπρο-Ρωσικό Γκαλά Δείπνο μας δίνει και πάλι την ευκαιρία για το όμορφο αυτό συναπάντημα. Μια βραδιά ψυχαγωγίας που μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε αξέχαστες στιγμές στους ρυθμούς της μουσικής πανδαισίας που σε λίγο θα μας χαρίσουν καλλιτέχνες από την Κύπρο, τη Ρωσία και την Ελλάδα. Ο σκοπός της αποψινής εκδήλωσης - που έχει καταστεί θεσμός - τιμά τόσο τη Ρωσία όσο και την Κύπρο και ενδυναμώνει τους δεσμούς που οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει διαχρονικά.


Μέσα από την αποψινή πολιτιστική εκδήλωση, επιδιώκεται η στήριξη του έργου του Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος για παιδιά με ειδικές ανάγκες, γεγονός που της προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και ανθρωπιστική διάσταση.

Ο Ραδιομαραθώνιος, από μια αυθόρμητη εκδήλωση η οποία είχε υποκινηθεί από ένα κοινωνικό πρόβλημα, εξελίχθηκε σε ένα μαζικό κοινωνικό θεσμό που αγκαλιάστηκε με αγάπη από ολόκληρη την κοινωνία. Αρχικά η προσπάθεια ήταν η ανατροπή της κοινωνικής προκατάληψης απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες και η ευαισθητοποίηση του συνόλου των πολιτών για τα καθημερινά προβλήματα τους. Ο στόχος σήμερα είναι η διασφάλιση της βοήθειας που παρέχεται στα παιδιά και τις οικογένειες τους και η κοινωνική τους ένταξη. Η παρουσία σας σήμερα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου αυτού και γιʼ αυτό σας ευχαριστώ θερμά.

Φίλες και Φίλοι,

Καλωσορίζω ανάμεσα μας τους καλλιτέχνες από την Κύπρο, τη Ρωσία και την Ελλάδα, τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θέτουν τις σωστές βάσεις για την ενίσχυση των σχέσεων των χωρών μας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στον τομέα του πολιτισμού.

Εκφράζω επίσης τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Ensemble Productions. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τη στήριξη της Ρωσικής Πρεσβείας στην Κύπρο έχει καταφέρει για 6η συνεχή χρονιά να οργανώσει με επιτυχία αυτή την εκδήλωση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς και τους χορηγούς της αποψινής βραδιάς. Η συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης αναγνωρίζεται και εκτιμάται στο σύνολό της.

Απόψε είναι μια γιορτή ανθρωπιάς, εθελοντικής προσφοράς, αγάπης, γενναιοδωρίας και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο εσάς όσο και όλους τους συντελεστές της αποψινής διοργάνωσης. Με τη συνεισφορά σας στηρίζετε έμπρακτα τον μαζικό κοινωνικό θεσμό του Ραδιομαραθώνιου που αγκαλιάστηκε με αγάπη από ολόκληρη την κοινωνία.

Σας εύχομαι να έχετε μια ευχάριστη βραδιά.