28/9/12

Αντιπροσωπία βουλευτών θα συμμετάσχει στις εργασίες του 4ου Μέρους της Συνόδου 2012 της ΚΣΣΕ 28/09/2012

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), κ. Γιώργο Λουκαϊδη, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Νίκο Νικολαϊδη, αναχωρεί μεθαύριο για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 4ου Μέρους της Συνόδου 2012 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν από 1η μέχρι 5 Οκτωβρίου. Την αντιπροσωπία συνοδεύουν ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, κ. Πανίκος Πουργουρίδης και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, η τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, η διεξαγωγή δημοκρατικότερων εκλογών, μέτρα για την προώθηση της ισότητας των φύλων στα πολιτικά κόμματα, το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής στην εκπαίδευση στον χώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχέση με την εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής.


Μεταξύ των προσωπικοτήτων που αναμένεται να προσφωνήσουν τη Σύνοδο είναι ο Πρόεδρος της Μολδαβίας κ.
Nicolae Timofti, ο Πρόεδρος της Αλβανίας κ. Bujar Nishani, και ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Edmond Panariti εκπροσωπώντας την Αλβανική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.