3/9/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ Δημήτρη Ηλιάδη στην τελετή Διαβεβαίωσης των Νέων Σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας 03/09/2012

Αγαπητοί σπουδαστές,
Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας στις εισαγωγικές εξετάσεις, γεγονός που αποτελεί τεκμήριο και απόδειξη των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων σας.
Η διαβεβαίωση που μόλις έχετε δώσει αποτελεί σταθμό για την ανέλιξη σας καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της φοίτησης σας στις Στρατιωτικές Παραγωγικές Σχολές της Ελλάδας.
Η προσπάθεια θα είναι δύσκολη. Οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες και θα χρειαστεί να αναπτύξετε και να αποδείξετε τις ψυχικές, πνευματικές και σωματικές σας δυνάμεις.
Σ΄ αυτή σας τη διαδρομή να γνωρίζετε ότι το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά βρισκόμαστε μαζί και δίπλα σας, αρωγοί και συμπαραστάτες.
Θα παρακολουθούμε την πορεία και την πρόοδο σας και θα αναμένουμε την επάνοδο και την ένταξη σας στην Εθνική Φρουρά. Το έμψυχο δυναμικό που στελεχώνει την Εθνική Φρουρά είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει το αμυντικό μας οικοδόμημα, καθώς εκφράζει την ψυχή και το φρόνημα, το σθένος και την περηφάνια του λαού μας και δηλώνει την αποφασιστικότητα μας να επιβιώσουμε στη γη μας.
Η κατοχή του βόρειου τμήματος της πατρίδας μας συνεχίζεται. Τα τουρκικά στρατεύματα αποτελούν θανάσιμη απειλή για το μέλλον κι εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αυτή είναι η κορυφαία αποστολή της Εθνικής μας Φρουράς.
Αυτές τις δύσκολες ώρες με την κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία και αλαζονεία, η Εθνική Φρουρά είναι σημείο συνάντησης, ενότητας και κοινής προσπάθειας για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και να φέρουμε καλύτερες μέρες για τον λαό μας. Στόχος μας είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, ένα νησί της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της προόδου για όλους του πολίτες του.
Στη σημερινή τελετή διαβεβαίωσης θα τιμήσουμε, με ευγενική πρωτοβουλία του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Μελών του Κυπριακού Στρατού, τον πρωτεύσαντα στις εισαγωγικές εξετάσεις για φοίτηση στη Σχολή Ευελπίδων, με το «Μυριανθοπούλειο Βραβείο».
Το βραβείο καθιερώθηκε το 2001 στη μνήμη του Συνταγματάρχη Πεζικού Άθου Μυριανθόπουλου που υπηρέτησε με υποδειγματική αφοσίωση για τέσσερις συνεχείς δεκαετίες, από το 1946 ως το 1984, στον Ελληνικό και μετέπειτα στον Κυπριακό στρατό.
Φέτος το βραβείο θα παραλάβει επάξια ο Λουκά Λουκάς ο οποίος πρώτευσε με συνολική βαθμολογία 19.548 μονάδες.
Αγαπητοί σπουδαστές,
Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας. Αφοσιωθείτε στις σπουδές σας. Εργαστείτε σκληρά. Αντιμετωπίστε την πρόκληση, γίνετε ικανοί να υπηρετήσετε επάξια την πατρίδα. Το μέλλον σας ανήκει.
Θερμά συγχαίρω τους γονείς και τις οικογένειες σας που σας ανάθρεψαν και στήριξαν την επιλογή σας και που σήμερα βρίσκονται εδώ για να σας καμαρώσουν.
Εύχομαι ολόψυχα καλή προκοπή και καλή επιτυχία στις σπουδές σας.