3/9/12

Η Υπουργός Εξωτερικών θα παρουσιάσει το βιβλίο «Δανία-Κύπρος: Όταν οι Βίκινγκς συνάντησαν την Αφροδίτη» 03/09/2012

H Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το βιβλίο με τίτλο «Δανία-Κύπρος: Όταν οι Βίκινγκς συνάντησαν την Αφροδίτη».
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γιώργος Καζαμίας και η Πρέσβης της Δανίας στην Κύπρο κα Kirsten Rosenvold Geelan.
Το βιβλίο είναι προϊόν της συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Ευρωδακτύλιος» το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία μιας τράπεζας πληροφοριών για τις σχέσεις της Κύπρου με τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ. Η έκδοση καλύπτει τις ιστορικές, πολιτικές, πολιτιστικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών διά μέσου των αιώνων. Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της σειράς που εκδίδεται στο πλαίσιο του ιδίου προγράμματος. Τα άλλα τρία αφορούν στις σχέσεις της Κύπρου με την Ισπανία, τις σχέσεις της Κύπρου με την Ουγγαρία και τις σχέσεις της Κύπρου με την Πολωνία.