2/9/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου 02/09/2012

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε το 2004 να καταγγέλλει τους εκάστοτε Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρώπη, είπε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως «ο κ. Αναστασιάδης, στην επικεφαλής της Επιτροπής για την Τουρκία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Helene Flautre, φανέρωσε τις πραγματικές θέσεις και διαθέσεις του για το Κυπριακό και την οικονομία, τις οποίες αποκρύβει και καμουφλάρει και ανάλογα με τα κόμματα και το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, τις αλλάζει.
Στη συνομιλία του με την κα Flautre, την οποία κατέγραψε η εφημερίδα Χουριέτ, ο κ. Αναστασιάδης υπενθυμίζει διαχρονικές του θέσεις στο Κυπριακό, που εν όψει Προεδρικών εκλογών τις έχει αποκρύψει:
Στο Κυπριακό:
1. Ο κ. Αναστασιάδης επαναφέρει το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση της χαλαρής κεντρικής κυβέρνησης με λίγες αρμοδιότητες που οδηγεί σε χαλαρή ομοσπονδία.
2. Ο κ. Αναστασιάδης επαναφέρει το θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας και μάλιστα με ένα τρόπο που οδηγεί σε δύο κράτη και σε ύπαρξη επεμβατικών δικαιωμάτων.
3. Ο κ. Αναστασιάδης επαναφέρει το θέμα των διευρυμένων διαπραγματεύσεων, τις οποίες θα αρχίσει όταν και εφόσον εκλεγεί.
Σημειώνεται ότι τόσο για το θέμα της ισχυρής Κυβέρνησης όσο και για τις εγγυήσεις και για τις διευρυμένες διαπραγματεύσεις, το Εθνικό Συμβούλιο έχει ομόφωνες θέσεις τις οποίες ο κ. Αναστασιάδης ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ την ίδια ώρα ισχυρίζεται ότι αν εκλεγεί θα πολιτεύεται στο Κυπριακό στη βάση των αποφάσεων του Σώματος.
4. Ο κ. Αναστασιάδης θέτει ξανά θέμα ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, το οποίο όχι μόνο ευθύνεται για την κυπριακή τραγωδία του 1974, αλλά καλύπτει την Τουρκία για τις ανομίες της στην Κύπρο. Οι ευθύνες του ΝΑΤΟ καταγράφονται στο πόρισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για την κυπριακή τραγωδία του 1974, το οποίο μόνο ο ΔΗΣΥ δεν υπερψήφισε.
Στην οικονομία:
1. Ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι η Τρόικα έπρεπε να έρθει πιο νωρίς στην Κύπρο. Την ίδια ώρα κατηγορεί τον Πρόεδρο ότι έφερε την Τρόικα στην Κύπρο. Μέσα από αυτή την αντίφαση αναδεικνύεται ότι ο κ. Αναστασιάδης και στα θέματα της οικονομίας λαϊκίζει, προβάλλεται ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ στην πραγματικότητα είναι θιασώτης του νεοφιλελευθερισμού και των συνταγών της Τρόικας.
2. Ο κ. Αναστασιάδης επέκρινε το δάνειο που πήρε η Κυπριακή Δημοκρατία από τη Ρωσία το 2010 και απορρίπτει την προοπτική να ξαναπάρουμε τώρα. Με τέτοιες τοποθετήσεις του κ. Αναστασιάδη σκοτώνεται η προοπτική της εξασφάλισης δανείου από τη Ρωσία.
Ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε το 2004 να καταγγέλλει τους εκάστοτε Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Τότε κατάγγειλε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, τώρα καταγγέλλει τον Δημήτρη Χριστόφια, διότι εξασφάλισε δάνειο από τη Ρωσία και διότι συνομιλεί με τις συντεχνίες. Είναι φανερή η πρόθεση του κ. Αναστασιάδη να επιβάλει αντιλαϊκά μέτρα εάν και εφόσον εκλεγεί στην Προεδρία.
Τα όσα είπε ο κ. Αναστασιάδης στην κα Flautre ξεσκεπάζουν τις πραγματικές θέσεις του. Αλήθεια, τί λέει και πώς σχολιάζει η ηγεσία του ΔΗΚΟ για τα… χαιρετίσματα που της απέστειλε ο κ. Αναστασιάδης;».