7/8/12

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Ivan Mrkić 07/08/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Ivan Mrkić ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.


Κατά τη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων καθώς και οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών. Υπογραμμίστηκε επίσης με ικανοποίηση η ετοιμότητα και των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Επαναβεβαιώθηκαν, επίσης, οι θέσεις αρχών των δύο χωρών τόσο στο Κυπριακό όσο και στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Σέρβο Υπουργό Εξωτερικών για το Κυπριακό εκφράζοντας την απογοήτευση του για την απουσία εξελίξεων ένεκα της αρνητικής στάσης της τουρκοκυπριακής πλευράς και της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.


Συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε την υποστήριξη της Κύπρου προς την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ώθησή της κατά τη διάρκεια αυτού του εξαμήνου.


Τέλος, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Εκφράστηκε η κοινή ανησυχία αλλά και η ελπίδα των δύο πλευρών για επικράτηση της ειρήνης και της δημοκρατίας προς όφελος των λαών της περιοχής.