24/7/12

Μηνύματα του Προέδρου της Βουλής προς την Ελληνική Κυβέρνηση με την ευκαιρία της επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα 24/07/2012


Με την ευκαιρία της 38ης επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε σήμερα μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.


Η στρατιωτική Χούντα αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ομήρου, καταδυνάστευσε για επτά ολόκληρα χρόνια τον ελληνικό λαό, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαιοσύνης και προκάλεσε το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 με τις γνωστές τραγικές συνέπειες για την Κύπρο. Απευθύνοντας εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων θερμές ευχές για πρόοδο και ευημερία του ελληνικού λαού, ο κ. Ομήρου επαναβεβαιώνει ταυτόχρονα στις επιστολές του την αμετάκλητη απόφαση του κυπριακού λαού να συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα του για άρση των συνεπειών της προδοσίας του 1974, με δεδομένη την αλληλεγγύη και συμπαράταξη της Ελλάδας.