24/7/12

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ιρλανδία παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας 24/07/2012

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ιρλανδία κ. Μιχάλης Σταυρινός παρουσίασε στις 20 Ιουλίου τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Οργανισμού European Movement Ireland.



H παρουσίαση εστιάστηκε στην αναγκαιότητα για στροφή της Ευρώπης προς την ανθρώπινη και κοινωνική διάσταση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Ο κ. Σταυρινός επισήμανε επίσης την ανάγκη να διασφαλιστεί στις νεώτερες γενεές ότι ένα λαμπρότερο μέλλον είναι εφικτό και ότι η ΕΕ εργάζεται εντατικά για να το μετατρέψει σε πραγματικότητα.
Ανάμεσα στις προτεραιότητες της Προεδρίας, ο κ. Σταυρινός τόνισε την ανάγκη για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ένωσης και για διόρθωση των θεσμικών της αδυναμιών. Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις με την Αραβική Άνοιξη, είπε, η Κυπριακή Προεδρία επιδιώκει να αναπτύξει τις σχέσεις της ΕΕ με τους Μεσογειακούς της εταίρους. Τόνισε, επίσης, ότι το όραμα της Κυπριακής Προεδρίας είναι η Ευρώπη να καταστεί φιλόξενος τόπος για επιχειρήσεις, ιδέες, υπηρεσίες, καινοτομία και για τον πολιτισμό.
Ακολούθως ο κ. Σταυρινός απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την ανάπτυξη, την διασφάλιση θέσεων εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Συρία και το Ιράν, την ενέργεια, την εξωτερική πολιτική και το μέλλον της Ευρώπης.