1/7/12

Μήνυμα του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη με την ευκαιρία της κατάταξης νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά 01/07/2012

Από αύριο αρχίζει η κατάταξη χιλιάδων νέων μας στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.
Όλες οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ είναι οργανωμένες και έτοιμες να τους υποδεχθούν και να τους εντάξουν στη μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Φρουράς.
Χαιρετίζουμε τους νέους εθνοφρουρούς με αισθήματα εκτίμησης και ευθύνης απέναντι στους ίδιους και τις οικογένειές τους.


Όσο υπάρχει τουρκική κατοχή και απειλή είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ελευθερία της πατρίδας μας και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Είναι γιαυτό που η κατάταξη και η υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά είναι τιμή και χρέος προς την πατρίδα.
Οι νέοι μας θα προσφέρουν στην Εθνική Φρουρά δύο πολύτιμα χρόνια της ζωής τους. Δεν είναι χαμένα χρόνια γιατί θα τα δώσουν για ένα ιερό σκοπό, για την πατρίδα μας, για την οικογένεια μας, για την επιβίωση του λαού μας.
Η Εθνική Φρουρά είναι ένας στρατός με ανθρώπινο πρόσωπο. Οι νέοι μας θα υπηρετήσουν κάτω από συνθήκες στρατιωτικής πειθαρχίας, αλλά με σεβασμό στην προσωπικότητά τους και κατανόηση στα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν.
Υπάρχουν κάποιοι που χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να αποφύγουν την στράτευση. Το φαινόμενο της φυγοστρατίας είναι απαράδεκτο. Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις. Δεν υπάρχουν οι έξυπνοι και οι βλάκες. Δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων.
Με τη νέα νομοθεσία και τα μέτρα που πήρε το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ έχουμε περιορίσει το 2011 κατά 60% τη φυγοστρατία σε σχέση με το 2010. Στόχος μας είναι να την περιορίσουμε ακόμη περισσότερο. Πρέπει να την εξαφανίσουμε.
Η θητεία στην Εθνική Φρουρά είναι μαγκιά και τιμή. Η φυγοστρατία είναι δειλία και ντροπή.
Η Εθνική Φρουρά είναι συντελεστής στη μεγάλη προσπάθεια για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο, μια πατρίδα της ειρήνης και της προόδου για όλους τους πολίτες της.
Χαιρετίζουμε εγκάρδια και καλωσορίζουμε τους νέους μας στην Εθνική Φρουρά. Πρέπει να είναι υπερήφανοι, να είναι αισιόδοξοι και να προχωρούν με θάρρος μπροστά. Το μέλλον τους ανήκει.