12/6/12

Επίδοση κρατικών χορηγιών σε εθελοντικές οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας και σε αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης που λειτουργούν προγράμματα κοινωνικής φροντίδας 12/06/2012


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργανώνει τελετή για επίδοση των κρατικών χορηγιών για το 2012 σε εθελοντικές οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας και σε αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης που λειτουργούν προγράμματα κοινωνικής φροντίδας. Η τελετή θα γίνει την Τετάρτη, 13 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο και η επίδοση των κρατικών χορηγιών θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.


Οι κρατικές χορηγίες παρέχονται κάθε χρόνο μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της Κυβέρνησης για ενθάρρυνση και ενίσχυση της εθελοντικής κοινωνικής πρόνοιας και την ενεργό δραστηριοποίηση των ιδίων των κοινοτήτων και των εθελοντικών οργανώσεων στην επισήμανση και αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και προβλημάτων τους.
Με την οικονομική αυτή ενίσχυση και τη συστηματική τεχνική βοήθεια που παρέχεται λειτουργεί σήμερα ένας μεγάλος αριθμός προγραμμάτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών αναγκών όπως είναι η φροντίδα και προστασία παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και η φροντίδα ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρίες και άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.