27/5/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας εγκαινίασε τον παρακαμπτήριο δρόμο Κελλακίου-Επταγώνειας
 
27/05/2012


«Σταδιακά ολοκληρώνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε στον λαό, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της οικονομικής κρίσης», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια του παρακαμπτήριου δρόμου Κελλακίου – Επταγώνειας.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του κατά το χαιρετισμό του στα εγκαίνια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε στον πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Ντίνο Χατζηνικόλα, ο οποίος κατάγεται από το Κελλάκι, σημειώνοντας ότι «αυτές τις μέρες σκεφτόμουν ότι από αυτή την εκδήλωση έχουμε ένα μεγάλο απόντα. Τον φίλο μας τον Ντίνο που η κατάστασή του είναι δύσκολη».
Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα που υλοποιεί η Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «σταδιακά ολοκληρώνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε στον λαό, παρά τις δυσκολίες από την οικονομική κρίση», ενώ αναφερόμενος στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, και συγκεκριμένα για τον φωτισμό του παρακαμπτήριου δρόμου, είπε ότι «θα γίνει ακόμη μια μάχη στο Υπουργικό Συμβούλιο, διότι μετρούμε και το σεντ και, αντιλαμβάνεστε, αυτό δεν γίνεται διότι είμαστε τσιγκούνηδες, είναι επειδή θέλουμε να αποφύγουμε μηχανισμούς στήριξης οι οποίοι για πολλές άλλες χώρες είναι απάνθρωποι και φθοροποιοί για τον κόσμο, για τον απλό άνθρωπο. Άρα, μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε και λίγη υπομονή και όλα θα γίνουν.

Είμαι σίγουρος ότι όλα θα γίνουν με υπομονή. Είμαι σύμμαχός σας και όλα θα γίνουν. Όμως, η ασφάλεια του δρόμου δεν εξαρτάται από τον φωτισμό, πρέπει να πω, διότι έχω πληροφορηθεί ότι από τον καιρό που έγινε ο δρόμος άρχισαν οι ‘αγώνες’ ταχύτητας εδώ», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι «πρέπει να προσέξουμε τις ζωές των ανθρώπων και, ειδικότερα, πρέπει να προσέξουμε για τους νέους που τους αρέσει πάρα πολύ η ταχύτητα. Η ταχύτητα σκοτώνει, για αυτό πρέπει να προσέξουμε να μη θυσιάσουμε άλλες ζωές στην άσφαλτο».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επισήμανε τη μεγάλη σημασία του οδικού δικτύου και της αναβάθμισής του στην υποδομή της χώρας, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των πολιτών, αλλά και στις ανάγκες της οικονομίας

Αναφερόμενος στην προώθηση των αναπτυξιακών έργων που μπορούν να προσδώσουν νέα δυναμική και προοπτική στην οικονομία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «αν οι επιχειρηματίες μας ήταν λίγο πιο συγκαταβατικοί πρωτίστως μεταξύ τους ώστε να μην καταγγέλλει ο ένας τον άλλον και να μην προσφεύγουν σε αναθεωρητικές Αρχές, αυτή τη στιγμή θα είχαμε κατά το ήμισυ ή ολοκληρώσει κιόλας, έργα τεράστιας σημασίας στη Λάρνακα, στην Πάφο, στην Αγία Νάπα, έργα υποδομής που θα μας κάνουν περήφανους για τον τόπο μας. Αλλά, δυστυχώς, ξέρετε ότι τα συμφέροντα έχουν τεράστια σημασία για ορισμένους και έτσι μένουμε στάσιμοι. Εύχομαι πάρα πολύ σύντομα να χαρούμε την έναρξη του έργου της μαρίνας και του λιμανιού της Λάρνακας, ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τη Λάρνακα και για την Κύπρο, ευρύτερα».

Σε ό,τι αφορά στο έργο που εγκαινίασε σήμερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού του οδικού μας δικτύου, προσθέτοντας ότι «έχουν απομείνει τρία χιλιόμετρα. Θα το εξετάσουμε και αυτό».

Πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος παρακαμπτήριος συντομεύει σημαντικά τον χρόνο διακίνησης της τροχαίας κυκλοφορίας, σε σύγκριση με τον υφιστάμενο παλιό δρόμο ο οποίος είχε πολλές επικίνδυνες στροφές και ήταν πιο στενός, σημειώνοντας ότι «έχω διαβεί πάρα πολλές φορές τον δρόμο και γνωρίζω ότι πράγματι ήταν επικίνδυνος».

Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε «να είναι καλορίζικος ο δρόμος και προπάντων ασφαλής».