27/5/12

Ομιλία του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Νίκου Ιακώβου στα εγκαίνια του παρακαμπτήριου δρόμου Κελλακίου – Επταγώνειας
 
27/05/2012


Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση εγκαινιάζουμε σήμερα ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο αξίας πέραν των €6 εκ. το οποίο αναμφίβολα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Το έργο αφορά στην κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου συνολικού μήκους 7 χλμ περίπου, ο οποίος αρχίζει από τη συμβολή του υφιστάμενου δρόμου Παρεκκλησιάς – Κελλακίου προς Κελλάκι, παρακάμπτει στη συνέχεια στα δυτικά το Κελλάκι και την Επταγώνεια και συνδέεται με τον δρόμο Επταγώνειας – Μελίνης βόρεια του χωριού Επταγώνεια. Περιλαμβάνει επίσης νέες συνδέσεις με τους δρόμους Επταγώνειας – Μελίνης και Επταγώνειας – Ακαπνούς
, καθώς και βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου ΚελλακίουΠραστειού.

Με τη νέα όδευση συντομεύεται η απόσταση από το Κελλάκι μέχρι την Επταγώνεια κατά 2 χλμ και κατ’
επέκταση μειώνεται ο χρόνος ταξιδιού κατά 10 λεπτά περίπου, αφού παρακάμπτονται οι πολλές στροφές και η στενότητα του δρόμου που υπήρχαν στην υφιστάμενη όδευση.

Η μελέτη και τα κατασκευαστικά σχέδια του έργου ετοιμάστηκαν από το ιδιωτικό γραφείο "Λαρδής και Συνέταιροι Σύμβουλοι Μηχανικοί" κάτω από τον συντονισμό και την εποπτεία του Τμήματος Δημοσίων Έργων
. Η κατασκευή του έργου ανατέθηκε, μετά από προσφορές, στην κοινοπραξία Αδελφοί Ιακώβου και Zemco έναντι του ποσού των €6,2 εκ. Οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν τον Ιανουάριο του 2010 και ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2011.

Τελειώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου και ιδιαίτερα τον Επαρχιακό Μηχανικό Δημοσίων Έργων Λεμεσού και την υπόλοιπη Ομάδα Επίβλεψης του Τμήματός μας
, που είχαν την ευθύνη διαχείρισης του Συμβολαίου και επίβλεψης του έργου. Ευχαριστώ επίσης την Αστυνομία Λεμεσού, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Τμήμα Γεωργίας και το Τμήμα Δασών για τη συνεργασία μας και τη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν.

Ευχαριστώ επίσης την Αρχή Ηλεκτρισμού και την Αρχή Τηλεπικοινωνιών για την άψογη συνεργασία που είχαμε στη διάρκεια της κατασκευής του έργου.


Συγχαρητήρια εκφράζω και στις κατασκευάστριες εταιρείες που ολοκλήρωσαν το ποιοτικό αυτό έργο με επιτυχία.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες όμως εκφράζω σε όλους τους κοινοτάρχες και τους κατοίκους της γύρω περιοχής για την κατανόηση και την υπομονή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου. Είμαι σίγουρος ότι τα οφέλη που θα αποκομίσουν όλοι από την υλοποίηση του έργου αυτού θα είναι πολλαπλάσια της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί.