9/5/12

Επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών στη Φινλανδία
 
09/05/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Ελσίνκι στις 10 Μαΐου, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Φινλανδίας κ. Erkki Tuomioja.
Κατά την επίσκεψη της η Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Φινλανδό ομόλογο της και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν της ο κ. Tuomioja. Ακολούθως, οι δύο Υπουργοί θα δώσουν συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της η δρ Μαρκουλλή θα γίνει επίσης δεκτή από τον Πρόεδρο της Φινλανδίας κ. Sauli Väinämö Niinistö και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας κ. Eero Heinäluoma. Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Miapetra Kumpula-Natri και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Φινλανδίας κα Satu Ηaapanen.

Η κα Υπουργός θα δώσει επίσης διάλεξη στη δεξαμενή σκέψης Paasikivi Society με θέμα “New Challenges and Prospects in the Eastern Mediterranean: The Cyprus Perspective” και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε φινλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 11 Μαΐο