10/4/12




Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτας
10/04/2012




Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Χριστόδουλο Νεοκλέους και εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτας.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η εισήγηση των εκπροσώπων για μεταφορά των ντεποζίτων της Κοινότητας σε υψηλότερο σημείο ώστε να καλύπτονται όλες οι κατοικίες της οικιστικής ζώνης. Ο κ. Υπουργός έδωσε οδηγίες προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων να διερευνήσει το θέμα και να προχωρήσει σε σχετικό σχεδιασμό ώστε να υπάρχει κάλυψη όλων των κατοικιών που βρίσκονται στην οικιστική περιοχή.


Επίσης, αποφασίστηκε ότι θα τεθεί αίτημα προς την Επιτροπή Ανόρυξης Γεωτρήσεων για ανόρυξη γεώτρησης στην περιοχή της Κοινότητας Αρχιμανδρίτας με στόχο το νερό να αξιοποιηθεί για σκοπούς άρδευσης καρποφόρων δέντρων.


Τέλος, οι εκπρόσωποι έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και ζήτησαν τη βοήθεια του Υπουργείου Γεωργίας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός αποφάσισε όπως δοθεί οικονομική στήριξη προς την Κοινότητα για αγροπεριβαλλοντικά έργα και δράσεις που δρομολογούνται.