2/4/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρέσβη της Γαλλίας


02/04/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρέσβη της Γαλλίας κ. Jean-Marc Rives, ο οποίος αναχωρεί από την Κύπρο μετά τη λήξη της θητείας του.



Μετά τη συνάντηση, ο Πρέσβης της Γαλλίας δήλωσε ότι με τις κυπριακές Αρχές «είχε εξαιρετικά καλή σχέση» και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κυπριακό λαό για τη φιλοξενία.

Πρόσθεσε ότι Γαλλία και Κύπρος έχουν «εξαίρετες σχέσεις στο πολιτικό επίπεδο με κάθε έννοια, όχι μόνο για το Κυπριακό, αλλά και στο διμερές και στο ευρωπαϊκό επίπεδο». Αναφέρθηκε, επίσης, στη δημιουργία Κυπρο-γαλλικής Σχολής που θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο «χάρη στην αποφασιστικότητα του Προέδρου και τη στήριξη της Κυβέρνησης».

Επισήμανε ακόμη ότι οι δύο χώρες έχουν εξαίρετες σχέσεις τόσο στο πλαίσιο του ΟΗΕ όσο και της ΕΕ, ενώ το ίδιο ισχύει και στο διμερές επίπεδο σε όλους τους τομείς, από τον πολιτικό μέχρι τον πολιτιστικό τομέα, σημειώνοντας τις μουσειακές εκθέσεις που έγιναν πέρυσι και φέτος, και που φέτος προσέλκυσε 37 χιλιάδες επισκέπτες.

Σημείωσε, τέλος, ότι το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι αναδεικνύοντας τον κυπριακό πολιτισμό.