27/3/12

Ομιλία της κας Έλσης Χριστόφια συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συνέντευξη Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό, στη Λευκωσία

27/03/2012





Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,

Με χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, σκοπός της οποίας είναι η διαφώτιση γύρω από τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Η όλη κινητοποίηση αποτελεί πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό. Στις 2 Απριλίου, Διεθνής Ημέρα αφιερωμένη στον Αυτισμό, θα συμμετάσχουμε ως Κύπρος για 2η συνεχή χρονιά στην Παγκόσμια Εκδήλωση “Light It Up Blue” . Η εκδήλωση αυτή στοχεύει μέσα από τον μπλε φωτισμό που θα προβληθεί σε κεντρικά κτήρια των πρωτευουσών των χωρών που μετέχουν στη διεθνή αυτή κινητοποίηση, να δοθεί το μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με Αυτισμό.

Στις 2 Απριλίου θα συμβάλουμε στην παγκόσμια κινητοποίηση για αφύπνιση συνειδήσεων και υπενθύμιση του χρέους της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους.

Θα ήθελα να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες για την προθυμία τους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τους Δημάρχους Λευκωσίας, Κερύνειας, Στροβόλου και Λατσιών, τον πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, τους Πρόεδρους των Διοικητικών Συμβουλίων της Marfin Laiki Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Κύπρου, καθώς επίσης τις διευθύνσεις των κινηματογράφων K-Cineplex, της Nice Day Developments και της Royal Crown Insurance. Παράλληλα με τον φωτισμό κεντρικών κτηρίων της πρωτεύουσας με χαρά διαπιστώνουμε ότι και άλλοι Δήμοι όπως ο Δήμος Λεμεσού έχουν εκφράσει την ετοιμότητα τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση αυτή.

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα μέλη του Συνδέσμου για τα Άτομα με Αυτισμό Κύπρου εργάζονται πάνω σε εθελοντική βάση και είναι επιφορτισμένα με ένα αρκετά δύσκολο έργο. Σε αυτό το έργο είμαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι αφού ο αυτισμός σαν ιατρικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για τα Άτομα με Αυτισμό, με τις πολύπλευρες εκδηλώσεις του όχι μόνο ευαισθητοποιεί και ενημερώνει το κοινό, αλλά μέσα από τα Κέντρα Παρέμβασης που λειτουργεί, ενισχύει τις προσπάθειες του κράτους για την απάμβλυνση των πολλαπλών και ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό.

Μέσα από την αγαστή συνεργασία με το κράτος έχει πετύχει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για στήριξη των παιδιών με αυτισμό από τη νηπιακή ηλικία μέχρι τη σχολική ένταξη. Συνεχίζει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο για την επίτευξη του απώτερου μας στόχου που δεν είναι άλλος από την ένταξη των ατόμων με αυτισμό στο κοινωνικό σύνολο. Συγχαίρω θερμά την Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου για την αδιάλειπτη δράση και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν για την επίτευξη των στόχων του Συνδέσμου.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνέντευξης Τύπου ευχαριστούμε όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή. Ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης προς όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που, είμαστε βέβαιοι, θα συμβάλουν καταλυτικά στην επιτυχία της εκδήλωσης αυτής.