27/3/12

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

27/03/2012





Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά ο οποίος εκπροσώπησε την Κυπριακή Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Ομογένειας Αμερικής για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, είχε χθες το πρωί ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο. Τον κ. Υπουργό συνόδευαν ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον κ. Παύλος Αναστασιάδης, η Γενική Πρόξενος κα Κούλα Σοφιανού και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Πανίκος Παπανικολάου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε για την πορεία των συνομιλιών και για τις απειλές της Τουρκίας τόσο σε σχέση με την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου όσο και σε σχέση με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την Ομογένεια και ειδικά την κυπριακή παροικία Αμερικής και τρόπους περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών Κύπρου και Ομογένειας Αμερικής. Ο κ. Υπουργός αφού ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση της Ομογένειας και της Εκκλησίας Αμερικής προς την αγωνιζόμενη Κύπρο, μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο τις θερμές ευχαριστίες και χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.