14/3/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ

14/03/2011
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας άρχισε χθες το απόγευμα την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού, τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου.



Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έφθασε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, Ben Gurion, υποδέχθηκε ο Υπουργός Εθνικής Υποδομής του Ισραήλ κ. Ούζι Λαντάου.

Μετά την επίσημη τελετή υποδοχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του αναχώρησαν από το αεροδρόμιο για την Ιερουσαλήμ, όπου σήμερα αρχίζουν οι επίσημες επαφές με αξιωματούχους της Ισραηλινής Κυβέρνησης.

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες με τον οποίο θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τη συμμετοχή των επίσημων αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίο θα παρακαθίσει σε διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί αργότερα το Μουσείο του Ολοκαυτώματος (Yad Vashem) και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Δάσος των Εθνών όπου θα φυτέψει ένα δέντρο ελιάς.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κ. ΄Αβιγκντορ Λίμπερμαν και ακολούθως θα έχει συνάντηση με την αρχηγό της Αντιπολίτευσης του Ισραήλ κα Τζίπι Λίβνι.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ισραηλινής Βουλής (Knesset) κ. Ρέουβεν Ρίβλιν, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Μουσείο του Ισραήλ.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Πέρες.

Αύριο Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ', και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, όπου θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Αρχής κ. Μαχμούντ Αμπάς.