22/7/20

Γραπτή δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη σύσκεψη του ΠτΔ

Γραπτή δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη σύσκεψη του ΠτΔ για το θέμα της λειτουργίας εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου στις περιοχές Γερίου και Τσερίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, για το θέμα της λειτουργίας των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου στις περιοχές  Γερίου και Τσερίου, που επηρεάζει τις γύρω κοινότητες και δήμους, περιλαμβανομένων του δήμου Ιδαλίου και της κοινότητας Πέρα Χωρίου Νήσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Γιώργος Σαββίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των τριών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Μετά από δημιουργική συζήτηση, υπήρξε ομόφωνη κατάληξη για τη μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου, σε περιοχές για τις οποίες υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στους εμπλεκομένους φορείς.

Η διαδικασία μετακίνησης θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός περιόδου οκτώ μηνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη θετική κατάληξη του θέματος, η οποία θα συμβάλει στην ποιότητα ζωής των επηρεαζόμενων πολιτών.